Sininen Reservi ry:n 25-vuotishistoriikki

Vapaaehtoista voimaa merellä ja rannikolla – Sininen Reservi ry:n toiminta ja kehitys 1997–2022

Kirjoittajat: Henrik Nystén, Antti Rautiainen & Lasse Mäki

Suomi on paitsi tuhansien järvien, myös laajan rannikkoalueen ja ainutlaatuisen saariston maa. Pitkä meriraja ja elintärkeät merenkulkuyhteydet ovat vaatineet puolustajiaan kautta vuosisatojen. Kansan maanpuolustustahto on kasvattanut rannikolla asuvien keskuudessa vapaaehtoista meripuolustustoimintaa, jonka kansalliseksi yhteistyöjärjestöksi Sininen Reservi ry perustettiin vuonna 1997.

Neljännesvuosisadassa Sininen Reservi ry on kasvanut 38 jäsenyhdistyksen valtakunnalliseksi järjestöksi, joka toimii meripuolustuksen ja merivartiostojen reserviläisten yhdyssiteenä ja edistää jäsenyhdistystensä välistä yhteistyötä. Vuosien varrella toimintamuodot ovat vaihdelleet meritaitokilpailuista yhteysupseeritehtäviin ja meripuolustuksen seminaareista ampumatoimintaan. Sinisen Reservin lippu on liehunut korkealla niin Merivoimien vuosipäivän yleisötapahtumissa, sotilasparaateissa kuin koulutusalusten mukana merellä.

Sininen Reservi ry:n 25-vuotista taivalta juhlistava historiateos VAPAAEHTOISTA VOIMAA MERELLÄ JA RANNIKOLLA kertoo vapaaehtoisen meripuolustuksen tarinan itsenäisyyden alkuvuosista tähän päivään ja valottaa yhdistyskentän toimintaa kokonaisturvallisuuden hyväksi. Värikästä kerrontaa täydentää monipuolinen kuva- ja liiteaineisto.

Historiikin sähköinen näköisversio:

 

Kirjan tilaaminen

Painettua historiikkia on mahdollista tilata Sininen Reservi ry:ltä hintaan 40 €/kpl + toimituskulut. Suuremmissa (yli 10 kpl) tilauksissa määräalennus neuvoteltavissa. Kirja on mahdollista noutaa järjestämiemme tapahtumiemme yhteydessä tai toimittaa postipakettina.

Tilaukset sähköpostilla: info@sininenreservi.fi
(Mainitsethan tilauksen yhteydessä haluamasi toimitustavan sekä osoitteesi ja puhelinnumerosi. Toimitamme maksuohjeet tilauksen jälkeen.)