Hyvää itsenäisyyspäivää!

Sininen Reservi ry ja Helsingin Miinanraivaajakilta ry järjestivät seppeleenlaskutilaisuuden itsenäisyyspäivän aamuna 6.12.2022 Miinanraivaajien muistomerkillä Helsingissä. Seppeleen laskivat puheenjohtajat Petri Käyhkö ja Robin Elfving. Kunniavartiossa ja lipunkantajana toimi jäsenyhdistystemme jäseniä.

Miinanraivaajien panos oli korvaamaton sodanjälkeisen merenkulun turvaamiselle. Muistamme samalla kaikkia meripuolustuksen tehtävissä toimineita sotiemme veteraaneja ja lottia työstä itsenäisen ja vapaan Suomen hyväksi. Kunnianosoituksen myötä toivotamme jäsenyhdistyksillemme ja yhteistyökumppaneillemme juhlavaa itsenäisyyspäivää ja onnittelemme ylennettyjä sekä huomionosoituksen saaneita.


Kunniavartiossa toimivat Lasse Mäki ja Arttu Puotsaari.
Sininen Reservi ry:n lippua kantoi Toni Alasuvanto. Kuvat: Mika Kuutti.

Miinanraivaajien muistomerkki paljastettiin Helsingin Katajanokalla arvovaltaisen kutsuvierasjoukon ja vielä elossa olevien miinanraivaajien läsnäollessa kesäkuussa 2004. Sininen Reservi ry:n vuotuisiin perinteisiin kuuluvat kunniakäynnit muistomerkillä itsenäisyyspäivänä sekä heinäkuussa Merivoimien vuosipäivänä.