Valppaus, valmius, voima – merellä ja rannikolla

Sininen Reservi ry on valtakunnallinen vapaaehtoisen meripuolustuksen kattojärjestö. Toiminta-alueemme ulottuu Kaakonkulmalta Perämerelle sekä Pirkanmaalle ja Ahvenanmaalle. Kehitämme meripuolustuksen reservin suorituskykyä tukemalla vapaaehtoista meripuolustuskoulutusta, kohottamalla maanpuolustustahtoa ja edistämällä jäsenyhdistystemme yhteistoimintaa.​
Lue lisää »

Yhteistoiminta

Toimintamme perusta on yhteistoiminta ja yhteisöllisyys. Päätehtävämme on edistää jäsenyhdistystemme toimintaedellytyksiä, verkostoitumista ja yhteistyötä sekä koordinoida toimintaa, jossa useampi yhdistys on mukana. Toimimme tiiviissä yhteistyössä Merivoimien, merivartiostojen, MPK:n ja tukijoidemme kanssa.

Turvallisuus

Vapaaehtoinen maanpuolustustyö tukee Suomen kokonaisturvallisuutta. Koulutettu ja motivoitunut reservi on maanpuolustuksen tärkeä voimavara. Ulkoisen turvan lisäksi koulutettu reservi luo turvallisuutta niin merellä kuin kotonakin. Turvallisuus nivoo yhteen toimintamme yleishyödylliset elementit.

Osaaminen

Osaaminen – sekä siviilissä että sotilaallisesti –  on toimintamme keskiössä. Hoidamme reserviläisen tehtäviä aktiivisesti ja taitavasti, koulutamme itseämme ja muita ja jaamme osaamistamme toisten kanssa. Tuemme MPK:n kursseja kouluttajina ja koulutettavina. Haluamme parantaa osaamistamme jatkuvasti.

Sininen Reservi Facebookissa

Cover for Sininen Reservi
1,260
Sininen Reservi

Sininen Reservi

Sininen Reservi ry on valtakunnallinen vapaaehtoisen meripuolustuksen kattojärjestö. Tuomme yhteen merellä ja rannikolla toimivat maanpuolustusyhdistykset, tuemme koulutusta ja edistämme jäsenyhdistystemme yhteistoimintaa.

7 days ago

Sininen Reservi
Pohjanmaa-luokan ensimmäisen monitoimikorvetin köli laskettiin Raumalla 11.4.2024. ... See MoreSee Less
View on Facebook

1 week ago

Sininen Reservi
Sininen Reservi ry:n toimikauden 2024–2025 hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 6.4.2024. Kokouksessa valittiin yhdistyksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Harri Koponen, toiseksi varapuheenjohtajaksi Mikael Kaskelo ja sihteeriksi Lasse Mäki.Aluevastaaviksi valittiin Kai Savolainen (Kaakonkulma), Mika Kuutti (Uusimaa), Joakim Lax (Raasepori), Mikael Kaskelo (Varsinais-Suomi) ja Mikko Rahja (Pohjanlahti). Aluevastaavat toimivat Sininen Reservi ry:n alueellisina yhteyshenkilöinä jäsenyhdistysten välillä ja pitävät yhteyttä paikallisiin Merivoimien joukko-osastoihin, merivartiostoihin ja muihin yhteistyökumppaneihin. Oman alueen aluevastaavaan kannattaa olla yhteydessä, mikäli mielessä on alueen toiminnan tai yhteistyön kehittämiseen liittyviä kysymyksiä tai ideoita.Tarkemmat tiedot toimikunnista ja vastuutehtävistä löydät verkkosivuiltamme www.sininenreservi.fi/yhteystiedot/.Kuva: Sininen Reservi ry/Lasse Mäki ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 weeks ago

Sininen Reservi
Sininen Reservi ry uuden hallituksen järjestäytymiskokous on meneillään Rannikkosotilaskotiyhdistys ry:n tiloissa Katajanokalla Helsingissä ja verkossa. ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 weeks ago

Sininen Reservi
Sininen Reservi ry toivottaa kaikille rauhallista pääsiäistä. ... See MoreSee Less
View on Facebook

Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia

Tapahtumien tarkemmat tiedot löydät täältä.

 • la
  11
  touko
  2024

  Ampumapäivä 2/2024

  Upinniemi, Kirkkonummi
 • ti
  09
  heinä
  2024

  Merivoimien vuosipäivä 2024

  Kotka
 • la
  17
  elo
  2024

  Ampumapäivä 3/2024

  Upinniemi, Kirkkonummi
 • la
  31
  elo
  2024

  Ampumapäivä 4/2024

  Raasin ampumarata, Pöytyä
 • la
  14
  syys
  2024

  Ampumapäivä 5/2024

  Upinniemi, Kirkkonummi

Mukaan toimintaan

Voit liittyä helposti mukaan merelliseen maanpuolustustoimintaan täyttämällä alla olevasta painikkeesta avautuvalle lomakkeelle tietosi ja kiinnostuksen kohteesi. Otamme sinuun yhteyttä ja autamme sopivan jäsenyhdistyksen löytämisessä. Tervetuloa mukaan!

Mukaan toimintaan!