Tietoa meistä

DSC_0007

Vuonna 1997 perustettu Sininen Reservi ry on valtakunnallinen maanpuolustusjärjestö, joka tuo yhteen merellä ja rannikolla toimivat maanpuolustusyhdistykset, tukee koulutusta ja edistää jäsenyhdistystensä yhteistoimintaa. Yhdessä 37 jäsenyhdistyksemme kanssa osallistumme meripuolustuksen joukkotuotantoon, maanpuolustustahdon lujittamiseen ja perinteiden vaalimiseen.

Jäsenyhdistyksemme tarjoavat jatkuvan yhteyden eri joukoille harjoitus- ja koulutustapahtumien välillä. Jokainen rannikostamme, saaristostamme ja merialueestamme kiinnostunut löytää paikkansa ja kiinnostavan toiminta-alueen Sinisen Reservin toiminnan parista. Mukana on rannikko-, laivasto- ja erikoisjoukkotaustaisia sekä merivartiostoa edustavia maanpuolustusyhdistyksiä ja kiltoja sekä Sotilaskotiliittoon kuuluva Rannikkosotilaskotiyhdistys.

Koulutuksessa toimimme tiiviisti yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Meripuolustuspiirin kanssa. Toimijamme ovat usein Meripuolustuspiirin kouluttajia ja kurssilaisia. Yhdistystemme veneitä käytetään MPK:n kursseilla sekä merenkulun ja pelastustoimien harjoitteluun, öljyntorjuntaharjoituksiin ja kuljetuksiin.

Sinisen Reservin toiminnassa pitkä kumppanuus merivoimien kanssa on keskeinen voimavara. Sinisen Reservin tavoitteina on edistää jäsenyhdistysten toimintaedellytyksiä, verkostoitumista ja yhteistyötä – pyrimme siihen, että merivoimien ja merivartiostojen reserviläisille tarjotaan mahdollisuus osallistua aktiiviseen ja koulutuksellisesti tavoitteelliseen toimintaan, joka tukee merivoimia ja merivartiostoja sekä edistää jäsenistön yhteenkuuluvuuden tunnetta ja maanpuolustushenkeä.

Sininen Reservi osallistuu erilaisiin maanpuolustustapahtumiin, järjestää ammuntakilpailuja, seminaareja ja tutustumiskäyntejä sekä tukee valtakunnallisia meritaitokilpailuja. Avustamme myös merivoimia erilaisissa tapahtumissa, kuten laivastovierailuiden ja kilpailujen järjestelyissä sekä vapaaehtoisten harjoitusten toteuttamisessa. Edistämme kaikin tavoin jäsenyhdistystensä toimintaedellytyksiä ja niiden välistä yhteistyötä.

Haluatko mukaan merelliseen maanpuolustustyöhön? Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää. Voit myös olla yhteydessä suoraan johonkin jäsenyhdistyksistämme. Sinisen Reservin jäsenyhdistykseksi voivat hakea vapaaehtoista merellistä maanpuolustustyötä toteuttavat, Suomessa toimivat rekisteröidyt yhdistykset.

Perusarvot

Toimintamme perusarvot ovat yhteistoiminta, turvallisuus ja osaaminen.

Yhteistoiminta

Toimintamme perusta on yhteistoiminta ja yhteisöllisyys. Päätehtävämme on edistää jäsenyhdistystemme toimintaedellytyksiä, verkostoitumista ja yhteistyötä sekä koordinoida toimintaa, jossa useampi yhdistys on mukana. Toimimme tiiviissä yhteistyössä merivoimien, merivartiostojen, MPK:n ja tukijoidemme kanssa.

Turvallisuus

Vapaaehtoinen maanpuolustustyö tukee Suomen kokonaisturvallisuutta. Koulutettu ja motivoitunut reservi on maanpuolustuksen tärkeä voimavara. Ulkoisen turvan lisäksi koulutettu reservi luo turvallisuutta niin merellä kuin kotonakin. Turvallisuus nivoo yhteen toimintamme yleishyödylliset elementit.

Osaaminen

Osaaminen – sekä siviilissä että sotilaallisesti –  on toimintamme keskiössä. Hoidamme reserviläisen tehtäviä aktiivisesti ja taitavasti, koulutamme itseämme ja muita ja jaamme osaamistamme toisten kanssa. Tuemme MPK:n kursseja kouluttajina ja koulutettavina. Haluamme parantaa osaamistamme jatkuvasti.

Sininen Reservi lukuina

Perustamisvuosi 1997
Jäsenyhdistyksiä 37
Henkilöjäseniä jäsenyhdistyksissä n. 5500
Aluksia 12
Sininen Reservi ry on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) jäsen.

Pin It on Pinterest