Sininen Reservi

DSC_0007Sininen Reservi ry ja sen jäsenyhdistykset osallistuvat meripuolustuksen tuotantoon, maanpuolustustahdon lujittamiseen ja perinteiden vaalimiseen. Toimintamme perusta on yhteistoiminta ja yhteisöllisyys.

Jäsenyhdistyksemme tarjoavat jatkuvan yhteyden eri joukoille harjoitus- ja koulutustapahtumien välillä. Sininen Reservi ry yhdistää meripuolustuksen vapaaehtoiskentän. Se on valtakunnallinen maanpuolustusjärjestö, joka tukee kokonaismaanpuolustusta yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa ja niiden kautta. Jäsenyhdistyksillä on kaikkiaan noin 7000 jäsentä. Jokainen rannikostamme, saaristostamme ja merialueestamme kiinnostunut löytää paikkansa ja kiinnostavan toiminta-alueen Sinisen Reservin toiminnan parista. Mukana on rannikko- laivasto- ja erikoisjoukkoja sekä merivartiostoa edustavia maanpuolustusyhdistyksiä, kiltoja ja Rannikkosotilaskotiyhdistys.

Koulutuksessa toimimme tiiviisti yhdessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Meripuolustuspiirin kanssa. Toimijamme ovat usein Meripuolustuspiirin kouluttajia ja kurssilaisia. Yhdistystemme veneitä käytetään MPK:n kursseilla sekä merenkulun ja pelastustoimien harjoitteluun, öljyntorjuntaharjoituksiin ja kuljetuksiin. Sinisen Reservin toiminnassa pitkä kumppanuus Merivoimien kanssa on keskeinen tekijä kaikilla tasoilla. Sinisen Reservin tavoitteina on edistää jäsenyhdistysten toimintaedellytyksiä, verkottumista ja yhteistyötä. Sininen Reservi pyrkii siihen, että Merivoimien ja Merivartiostojen reserviläisille tarjotaan mahdollisuus osallistua aktiiviseen toimintaan joka tukee Merivoimia tai Rajavartiolaitoksen merivartiostoja, edistää jäsenistön sekä Merivoimien (merivartiostojen) yhteenkuuluvuuden tunnetta ja maanpuolustushenkeä.

Sininen Reservi ry osallistuu eri maanpuolustustapahtumiin, järjestää ammuntakilpailuja, seminaareja ja tutustumiskäyntejä sekä tukee valtakunnallisia meritaitokilpailuja. Avustamme myös merivoimia erilaisissa tapahtumissa, kuten laivastovierailuiden ja kilpailujen järjestelyissä sekä vapaaehtoisten harjoitusten toteuttamisessa. Sininen Reservi tukee vastedeskin jäsenyhdistystensä toimintaa ja niiden välistä yhteistyötä. Toimimme tiiviissä yhteistyössä niin MPK:n Meripuolustuspiirin kuin Merivoimien ja Merivartiostojenkin kanssa. Haluatko mukaan merelliseen maanpuolustustyöhön? Ota yhteyttä meihin niin kerromme lisää. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan jäsenyhdistyksiimme. Jäsenyhdistykseksi voivat hakea vapaaehtoista merellistä maanpuolustustyötä toteuttavat, Suomessa toimivat rekisteröidyt yhdistykset.

Lisätietoja antaa Sininen Reservi ry:n puheenjohtaja.

Perusarvot

Yhteistoiminta

Sininen Reservi ry:n päätehtävä on edistää jäsenyhdistystensä yhteistyötä, ja koordinoida toimintaa jossa useampi yhdistys on mukana. Toimimme siis yhdessä, mutta myös yhdessä Merivoimien, Merivartiostojen, MPK:n ja tukijoidemme kanssa. Yhteistoiminta, joka edistää meripuolustusta ja yhteisöllisyyttä, on yhteinen etumme.

Turvallisuus

Vapaaehtoinen maanpuolustustyö tukee Suomen kokonaisturvallisuutta. Koulutettu ja motivoitunut reservi on Puolustusvoimien turva. Ulkoisen turvan lisäksi koulutettu reservi luo turvallisuutta niin merellä kuin kotonakin. Turvallisuus nivoo yhteen toimintamme yleishyödylliset elementit.

Osaaminen

Osaaminen (sekä siviili- että sotilasosaaminen) on toimintamme perusta. Hoidamme reserviläisen palstaa taitavasti, koulutamme itseämme ja muita, jaamme osaamistamme muiden kanssa. Tuemme MPK:n kursseja kouluttajina ja koulutettavina.

Sininen Reservi ry

Perustettu 1997
Jäsenyhdistyksiä 37
Jäsenmäärä jäsenyhdistyksissä n. 7000
Aluksia 12
Sininen Reservi ry on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen jäsen

Pin It on Pinterest